witte man schrijft met viltstif "bedankt" op ruit

De grote voordelen van onze aanpak...Omdat we na de inventarisatie alle aan te pakken zaken in mini-projectjes verdelen, kunt u alles heel gefaseerd doen. Dat is beter voor de rust in uw organisatie en beter voor uw portemonnee. Verandering kost soms eerst even kort geld, om dit vervolgens heel snel terug te verdienen. Of, eerlijk is eerlijk; het blijft gewoon geld kosten, maar u krijgt er wèl meer omzet, betere naamsbekendheid, minder zorgen, meer vrije tijd of minder fouten voor terug.

Advies & Training
"We konden véél meer met de software die we al hadden dan we wisten, wat scheelt dat een hoop tijd en vooral gezoek!"
"Toen ik door het onderzoek van Altra erachter kwam hoe veel van onze klanten écht over ons bedrijf dachten schrok ik wel even..."
"Eigenlijk hadden we een super-team, alleen dat waren we schijnbaar zelf vergeten..."
"Werken moet je toch overal, waarom dan niet met meer plezier?"
Altra Organisatie & ICT advies...

Ondernemer zijn.
Meer vrije tijd en minder zorgen.
Het ideale bedrijf loopt op rolletjes!

Fouten en retouren of klachten komen maar enkele keren per jaar voor, de boekhouding wordt door één persoon efficiënt perfect op orde gehouden, er bestaan geen bergen regels en papierrompslomp, klanten kopen vanzelf steeds meer bij u, en iedereen in het bedrijf kent zijn verantwoordelijkheden en handelt daar ook naar, zonder naar elkaar of naar de klanten te wijzen bij fouten...

Is het ideale bedrijf een sprookje?

Sprookjes bestaan niet. Dat is algemeen bekend.
Toch is het benaderen van een ideale situatie iets wat maar héél weinig bedrijven nastreven, maar wat zeker mogelijk is! 
Meestal werkt iedereen zich een slag in de rondte, vaak gedreven door "de waan van de dag" en continu afgeremd door in-efficiënte processen en "dingen die nu eenmaal altijd al zo gingen".
Komt u hieronder iets bekend voor?


Klaagt iedereen constant dat ze het te druk hebben, "nog geen tijd voor gehad" en goede plannen blijven liggen?

Komt er steeds meer personeel, om hetzelfde werk te verzetten?

Gaan er vaak dingen fout met veel te veel geldverslindende retourzendingen of klachtoplossing tot gevolg?

Voelt u zich vaak scheidsrechter tussen afdelingen, in plaats van manager?

Denkt u dat sommige dingen tegenwoordig vàst sneller moeten kunnen, direct digitaal verzenden, in het magazijn met scanners, of gewoon door Outlook, Word of Excel, wat u toch al hebt, véél efficiënter te gaan gebruiken?

Heeft u wel eens het gevoel dat u heel veel alleen aan die kar staat te trekken, of alles zelf moet doen, tenminste... wil het goed gaan?
Of het idee dat de verkoop onvoldoende "uit de klanten haalt" wat erin zit?


Heeft u bij het bovenstaande gedacht... "Ja, dat herken ik wel"? Lees dan even verder...
Storm op komst? Alles op z'n tijd.

Oké, we moeten niet bang zijn voor verandering, dat is duidelijk. Maar uw bedrijf op zijn grondvesten laten schudden door ineens alle processen overhoop te gooien is beslist niet de oplossing voor uw problemen! 

Als wij samen hebben vastgesteld waar de knelpunten zitten, waar u geld verliest, veel teveel kosten maakt of waardoor u klanten kwijtraakt dan gaan we samen naar de volgende stap...

Op weg naar de finish...

We gaan vervolgens alle verbeterpunten op een rijtje zetten en voor u in een plan van aanpak uitwerken. Dan maken wij er mini-projectjes van en hangen we er een "prioriteit" en "inspanningsfactor" aan vast.
De prioriteit bepaalt hoe belangrijk voor uw bedrijf de verandering is en wat het tijdpad moet zijn.
De inspanningsfactor bepaalt hoe moeilijk het is om deze verandering door te voeren.

Gemotiveerd, samen met uw team aan de slag!


Medewerkers tevreden aan het werk hebben betekent dat we ze hun verantwoordelijkheden moeten geven en op ze vertrouwen, maar óók hun zekerheid niet aantasten en goede sturing en instructies geven is essentieel! Daarom gebruiken we geen dynamiet maar een klein hamertje en schepje om de sloop en hierna de "nieuwbouw" van delen van uw organisatie aan te pakken!  Wij stimuleren uw medewerkers, uw echte kapitaal(!), om samen mee te bouwen.
Soms kom je dan ook iemand in je bedrijf tegen die maar één stuk gereedschap kan hanteren; de sloophamer.
Tsja, en soms moet dan een contract niet worden verlengd. Of een medewerker ontpopt zich als een echte bouwer, en kan dan een enorme hulp zijn als projectleider van een procesverandering!

Durft u het aan?

Niet afwachten en ergeren, maar aanpakken?...

Laten we dan eens een afspraak maken voor een gesprek om kennis te maken, te kijken of het klikt, en te zien of wij een belangrijke rol kunnen spelen om uw bedrijf beter te laten presteren, of om ú meer vrije tijd en minder zorgen te geven. Door het gefaseerde werken zijn de kosten totaal geen belemmerende factor.

Geen projectcontracten en andere onzin.
Vind u onze samenwerking zinvol en bent u erg blij dat u het hebt aangepakt en... ziet u het rendement, dan gaan we samen gewoon verder, u zit bij ons niet aan contracten, vaste projectafspraken of andere onzinnige lange verbintenissen vast.

Als je tevreden bent over iets, wil je er heel graag iets voor betalen, of dat nu voor een goede auto is, een lekker brood of een fijn en soepel lopend bedrijf. Zo simpel is het toch?

U wilt meer weten, of een vrijblijvend gesprek om samen te kijken of het klikt?
Neem gerust contact met ons op!

Een frisse blik, u krijgt een nieuwe eigen visie.


Het is dan echt hóóg tijd om uw bedrijfsprocessen of afdelingen eens door iemand met veel praktijkervaring in andere bedrijven en andere branches te laten bekijken. En natuurlijk met praktisch inzicht wat je wel en niet met ICT moet doen, kortom, met een frisse blik. U en uw medewerkers zijn vaak zo gegrepen door de sleur van alledag dat het nu ècht eens doorbreken van die sleur er gewoon niet van komt. Met alle gevolgen voor uw bedrijf, kostenontwikkeling, sfeer, klantgerichtheid en omzet vandien!

Niet te bang zijn voor verandering!

Wees niet te bang voor verandering. Het is soms nodig de gordijnen open te doen, al het stof ineens te zien liggen en de bezem erdoor te halen!
witte man laat collega struikelen, slechte cultuur in bedrijf oplossen
Ondernemen zonder kopzorgen, Advies van Altra Advies & Training Nijverdal
witte man zet software optie-hendel op ON
witte man bungee jumpen
witte man holt door finish-lint, bedrijf met succesvol team door Altra