De cursus boekhouden voor het MKB. 

Voor wie is deze cursus bestemd?

Uitsluitend voor ondernemers of medewerkers van bedrijven die de dagelijkse boekhouding moeten doen en geen of niet veel (of weggezakte) boekhoudkundige ervaring, achtergrond of vooropleiding hebben en de dagelijkse boekhouding moeten gaan voeren op de PC. 

Het betreft een cursus die in twee halve dagen door ons wordt verzorgd. U zult begrijpen dat wij in deze korte termijn iemand niet om kunnen toveren tot "boekhouder". Dat is ook niet de bedoeling van deze cursus! Als u een echte boekhouder wilt worden kunt u PD (Praktijk Diploma Boekhouden) of zelfs SPD gaan doen. Deze opleidingen duren echter een jaar tot meerdere jaren. Daar heeft u als ondernemer vaak geen zin in èn geen tijd voor. 

Onze cursus is erop gericht om ervoor te zorgen dat u voldoende van de boekhouding snapt om correct de dagelijkse werkzaamheden zoals kas-, bank- en inkoopboek-boekingen te kunnen doen. Tevens het verwerken van kosten en betalingen. Ook komen zaken zoals balans, activa, passiva, grootboekrekening, rekeningschema, journaalpost, openstaande posten, kruisposten en al dit soort boekhoudkundige termen aan de orde. Ook zult u na afloop veel beter de gesprekken met de accountant of boekhouder begrijpen en de rapporten van uw accountant beter kunnen lezen.

De eerste cursusdag.

Op de eerste dag krijgt u duidelijkheid hoe een boekhouding in elkaar steekt en wat er zoal komt kijken. De cursus is erg praktijkgericht en bevat erg veel oefenstof.

De tweede cursusdag.

Op de tweede dag gaat u aan de hand van een case met echte inkoop en verkoopfacturen, kasbonnetjes, bankafschriften e.d. aan de slag op de PC. U boekt alles via de juiste dagboeken in en leert welke controles u moet doen en hoe u boekstukken codeert en aftekent. Ook zult u “vreemde” praktijksituaties tegenkomen, zoals bonnen zonder, of met foutieve BTW of bonnen voor eten en drinken, energierekeningen met niet kloppende BTW enz.

Deze cursus is ook nog uit te breiden met een extra module, het maken van lijsten en overzichten en het zelfstandig oplossen van niet te complexe boekhoudkundige problemen of vraagstukken.

Overige informatie over deze cursus.

Meer weten over deze leuke en leerzame cursus? Bel ons even op 0548-620887 of mail ons vrijblijvend!

computercursus, Nijverdal, twente, Overijssel, salland, Rijssen, Holten, Hellendoorn, Daarle, Daarleveen, Vriezenveen, Almelo, Hengelo, Enschede, Delden, Goor, Raalte, Mariënheem, Zwolle, Wijhe, wierden, Borne, Aadorp, Geesteren, Rijssen, Goor, Enter, Oldenzaal, Luttenberg, Lemele, vroomshoop, computertraining, computer, training, cursus, regio, haarle, nieuw heeten, Altra, praktijkgericht, praktijkgerichte, praktijkopdrachten, kleine groepen, individueel