Boekhouden voor het MKB


Voor wie is de cursus bestemd?De cursus is bestemd voor ondernemers of medewerkers van bedrijven die de dagelijkse boekhouding willen of moeten (gaan) doen en geen of niet veel -of weggezakte- boekhoudkundige ervaring of vooropleiding hebben.
Men wil de boekhouding graag zelfstandig kunnen voeren op een PC of laptop.

Doel van deze cursus.


Het betreft een cursus die in twee halve dagen door ons wordt verzorgd. Het is niet ons doel iemand geheel om te toveren tot "volleerd boekhouder". Dat is ook niet de insteek van deze cursus.
Als u een volleerd boekhouder wilt worden kunt u PD (Praktijk Diploma Boekhouden) of zelfs SPD gaan doen.

Deze opleidingen duren echter minimaal een jaar tot meerdere jaren.
Daar heeft u als ondernemer vaak géén zin in én géén tijd voor!

Dit is wat u als ondernemer zoekt!


Onze cursus is erop gericht om ervoor te zorgen dat u voldoende van de boekhouding begrijpt om correct de dagelijkse werkzaamheden zoals kas-, bank- en inkoopboek-factuurboekingen te kunnen doen. Tevens het goed verwerken van kosten en betalingen. Ook komen zaken zoals balans, activa, grootboekrekening, rekeningschema, journaalpost, openstaande posten, kruisposten en al dit soort boekhoudkundige termen aan de orde. Ook zult u na afloop veel beter de gesprekken met de accountant of boekhouder begrijpen en de rapporten, balansjes en resultaatrekening vanuit uw eigen software of van uw accountant beter kunnen lezen.

Overige cursusinformatie.

Noodzakelijke voorkennis: Geen enkele boekhoud-ervaring noodzakelijk, wel kunnen werken met een PC.

Cursusduur: 2 halve dagen. Bel of mail ons even vrijblijvend over data en prijzen.

Groepsgrootte: 1 tot max 4 personen, ook privéles is mogelijk.

Studiebelasting: De lesstof goed bestuderen, huiswerk; praktijkoefeningen maken tussen les 1 en 2.

Inbegrepen in de cursus is ons full color cursusmateriaal, schrijfgerei en koffie/thee/versnapering.

Examen / certificering: certificaat na afloop indien men het theorie & praktijk gedeelte succesvol heeft afgerond.

Advies & Training
"Ik heb ook erg veel aan de handige tips gehad die ik tussendoor steeds kreeg!"
"Op de cursus begreep ik pas dat ik veel geld had laten liggen, ik had veel dingen anders moeten boeken, dan had ik meer winst gehad en veel kosten bespaard"
De eerste cursusdag.

Op de eerste cursusdag leren we u met allerlei praktijkgerichte zaken en oefeningen hoe een boekhouding in elkaar steekt, wat u eigenlijk allemaal op een Balans en Verlies Winstrekening tegenkomt en hoe u dat alles in de praktijk terugziet in alles wat dagelijks door uw handen gaat, zoals facturen, bankschriften en kasbonnen.
U zult merken dat een boekhouding eigenlijk minder ingewikkeld is dan het er allemaal uitziet. Ook krijgt u handige tips om geld te besparen en fouten te voorkomen!

De tweede cursusdag.

Op de tweede dag gaat u aan de hand van een case met echte inkoop- en verkoopfacturen, kasbonnetjes, bankafschriften e.d. aan de slag op de PC. U boekt alles via de juiste dagboeken in en leert welke controles u moet doen en hoe u boekstukken codeert en aftekent. Ook zult u “vreemde” praktijksituaties tegenkomen, zoals bonnen zonder, of met foutieve BTW of bonnen voor eten en drinken, dure investeringen enz.

Deze cursus is ook nog uit te breiden met een extra module, het maken van lijsten en overzichten en het zelfstandig oplossen van niet te complexe boekhoudkundige problemen of vraagstukken.

Deze cursus is erg praktijkgericht!

"Ik had dit beter meteen kunnen doen, dat had me veel dure vragen aan de accountant bespaard"